Over het festival

9 t/m 12  januari 2020:  Limburg Film Festival

Van 9 tot en met 12 januari 2020 vindt in Venlo alweer de vierde editie van het Limburg Film Festival (LFF) plaats. Een ‘showcase’ filmfestival dat de bijzondere Limburgse filmcultuur zichtbaar maakt.

U ziet het goed! Een dag meer dan voorgaande edities. We starten namelijk op donderdagavond met ons openingsprogramma.

Limburg heeft een rijke filmcultuur, met makers die nationale en internationale faam genieten. We kennen twee Oscarwinnaars, Mike van Diem (Sittard) en Marleen Gorris (Roermond). Maar ook diverse Gouden Kalf winnaars, zoals Remy van Heugten (Heerlen), Michiel ten Horn (Horst) en Jim Taihuttu (Venlo). Zeker niet Rob Hodselmans te vergeten, met het zeldzaam unieke succes van NAO ’T ZUUJE. En er komt een sterke nieuwe lichting aan, mede gevormd door initiatieven zoals Cinesud en het Limburgs Filmfonds. Kortom, de Limburgse filmsector staat in bloei en dat verdient aandacht.

De eerste editie van het LFF vond plaats in januari 2017 en werd als een pilot georganiseerd. Met instemming van bestaande infrastructuur op het gebied van film in Limburg, zoals het Huis voor de Kunsten Limburg, Cinesud en L1. In de notitie ‘Film in Limburg’ dat in 2015 door het werkveld is gepresenteerd aan de provincie Limburg was de komst van een Limburgs filmfestival al een speerpunt. De resultaten en reacties naar aanleiding van deze eerste editie waren dermate goed dat we besloten hebben hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken in Venlo.

Filmtheater De Nieuwe Scene

Anita Smeets

Bedrijfsleider / filmprogrammeur

Filmtheater De Nieuwe Scene (Venlo)

Het Limburg Film Festival is een initiatief  van Filmtheater De Nieuwe Scene in Venlo. Het Filmtheater staat bekend om het draaien van kwaliteitsfilms en het ondersteunen van (regionaal) talent en zal als festivalhart fungeren.

Limburgs Museum

Voor de derde maal sluit het Limburgs Museum aan bij ons festival. Een logische keuze, want over de bakermat van de Limburgse filmcultuur is heel veel terug te vinden in hun collecties. Met de museumprogrammering wordt het bijzondere van de Limburgse filmcultuur vanuit de geschiedenis benaderd. Dit jaar staat de periode van oorlog, bevrijding en wederopbouw van onze provincie centraal. Kijk hier voor de bijzondere muzikale filmvoorstelling in het museum.

Cinesud

CineSud is hét filmplatform van Limburg. Deze regio is een fantastische filmlocatie en er is veel talent aanwezig. We helpen dat talent verder te ontwikkelen, we brengen makers en publiek samen en we organiseren voortdurend evenementen, voor filmtalent én voor filmliefhebbers. Het is belangrijk dat alle facetten, alle disciplines en makers en publiek samenkomen en proeven van alle mogelijkheden die deze regio biedt. En dat is precies waar CineSud zich voor inzet, dag in dag uit. We participeren dan ook graag als actieve partner in het Limburg Film Festival, ook omdat we samenwerking en krachtenbundeling centraal stellen. Filmtheater De Nieuwe Scène is een waardevolle partner voor de Limburgse filmwereld.

Tickets

De Nieuwe Scene
Tickets voor het LFF zijn te koop aan de kassa van Filmtheater De Nieuwe Scene of online.

Een filmticket kost € 9,- Leden van CineSud en Filmpashouders van Filmtheater De Nieuwe Scene betalen slechts € 7,-.

De prijsuitreiking op zondag 13 januari is gratis toegankelijk, reserveren is wel noodzakelijk vanwege het beperkt aantal plaatsen. Voor de genomineerden zijn reeds plaatsen gereserveerd.

LFF Filmpas

Dit jaar is het mogelijk om een LFF Filmpas te kopen voor € 45,-, waarmee je gratis toegang krijgt tot alle films in Filmtheater De Nieuwe Scène, City Cinema en voormalig Museum Van Bommel Van Dam gedurende het Limburg Film Festival.
(Met deze Filmpas dien je je voorafgaand aan de films die je wilt bezoeken te melden aan de kassa, zodat je daar je gratis entreebewijs ontvangt)
De Filmpas LFF 2020 is vanaf 2 januari enkel te koop aan de kassa van Filmtheater De Nieuwe Scene, Nieuwstraat 13 te Venlo. Zie reguliere openingstijden.

Limburgs Museum

Tickets voor de voorstellingen in het Limburgs Museum zijn tijdens het festival te koop aan de kassa van het Limburgs Museum of online.

City Cinema

Tickets voor de voorstellingen bij City Cinema zijn te koop aan de kassa van City Cinema en via www.citycinema.nl.

 

We zien jullie graag op de vierde editie van het Limburg Film Festival!

Prijsuitreiking

Het Limburg Film Festival is een competitief festival. Op zondagmiddag worden de prijzen uitgereikt, tevens de afsluiting van het festival. De volgende prijzen zijn te winnen:

* Beste Speelfilm Kort (korter dan 40 minuten).
* Beste Documentaire Kort (korter dan 40 minuten).
* Beste Documentaire Lang (langer dan 40 minuten).

* Aanmoedigingsprijs Beste Jonge Limburgse Maker
* Eventuele bijzondere prijzen


Meer over de prijsuitreiking

Een ambitieus filmfestival als ode aan de Limburgse film en haar makers.