Over het festival

10-11-12  januari 2020:  Limburg Film Festival

Op 10-11-12 januari 2020 vindt in Venlo de vierde editie van het Limburg Film Festival (LFF) plaats. Een ‘showcase’ filmfestival dat de bijzondere Limburgse filmcultuur zichtbaar maakt.

Limburg heeft een rijke filmcultuur, met makers die nationale en internationale faam genieten. We kennen twee Oscarwinnaars, Mike van Diem (Sittard) en Marleen Gorris (Roermond). Maar ook diverse Gouden Kalf winnaars, zoals Remy van Heugten (Heerlen), Michiel ten Horn (Horst) en Jim Taihuttu (Venlo). Zeker niet Rob Hodselmans te vergeten, met het zeldzaam unieke succes van NAO ’T ZUUJE. En er komt een sterke nieuwe lichting aan, mede gevormd door initiatieven zoals Cinesud en het Limburgs Filmfonds. Kortom, de Limburgse filmsector staat in bloei en dat verdient aandacht.

 

De eerste editie van het LFF vond plaats in januari 2017 en werd als een pilot georganiseerd. Met instemming van bestaande infrastructuur op het gebied van film in Limburg, zoals het Huis voor de Kunsten Limburg, Cinesud en L1. In de notitie ‘Film in Limburg’ dat in 2015 door het werkveld is gepresenteerd aan de provincie Limburg was de komst van een Limburgs filmfestival al een speerpunt. De resultaten en reacties naar aanleiding van deze eerste editie waren dermate goed dat we besloten hebben hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken in Venlo.

Filmtheater De Nieuwe Scene

Anita Smeets

Bedrijfsleider / filmprogrammeur

Filmtheater De Nieuwe Scene (Venlo)

Het Limburg Film Festival is een initiatief  van Filmtheater De Nieuwe Scene in Venlo. Het Filmtheater staat bekend om het draaien van kwaliteitsfilms en het ondersteunen van (regionaal) talent en zal als festivalhart fungeren.

Limburgs Museum

Voor de tweede maal sluit het Limburgs Museum aan bij ons festival. Een logische keuze, want over de bakermat van de Limburgse filmcultuur is heel veel terug te vinden in hun collecties. Met de museumprogrammering wordt het bijzondere van de Limburgse filmcultuur vanuit de geschiedenis benaderd. Aan bod komen onderwerpen die er toe doen in de samenleving en economie, de ontwikkeling van genres en stijlen maar ook bijvoorbeeld zelden vertoonde films. Kijk hier voor de complete museumprogrammering.

Cinesud

CineSud is hét filmplatform van Limburg. Deze regio is een fantastische filmlocatie en er is veel talent aanwezig. We helpen dat talent verder te ontwikkelen, we brengen makers en publiek samen en we organiseren voortdurend evenementen, voor filmtalent én voor filmliefhebbers. Het is belangrijk dat alle facetten, alle disciplines en makers en publiek samenkomen en proeven van alle mogelijkheden die deze regio biedt. En dat is precies waar CineSud zich voor inzet, dag in dag uit. We participeren dan ook graag als actieve partner in het Limburg Film Festival, ook omdat we samenwerking en krachtenbundeling centraal stellen. Filmtheater De Nieuwe Scène is een waardevolle partner voor de Limburgse filmwereld.

Tickets

De Nieuwe Scene
Tickets voor het LFF zijn te koop aan de kassa van Filmtheater De Nieuwe Scene en online direct via https://swingby.app/limburg-film-festival/

Een filmticket kost € 9,- Leden van Cinesud en Filmpashouders van Filmtheater De Nieuwe Scene betalen slechts € 7,-.

De prijsuitreiking op zondag 13 januari is gratis toegankelijk, reserveren is wel noodzakelijk vanwege het beperkt aantal plaatsen. Voor de genomineerden zijn reeds plaatsen gereserveerd.

LFF Dagpas

Dit jaar is het mogelijk om een dagpas te kopen, waardoor jouw korting kan oplopen tot 30%. Koop deze bij De Nieuwe Scene aan de kassa of via https://swingby.app/limburg-film-festival/.

Op vertoon van het e-ticket van deze Dagpas aan de kassa (op de dag zelf) krijg je een polsbandje en kies je de films die je die dag wilt bezoeken. Je krijgt hiervoor de tickets meteen uitgeprint. Met deze tickets krijg je toegang tot de voorstellingen in Filmtheater De Nieuwe Scene.

  • Dagpas vrijdag €25,- (tevens gratis toegang openingsavond Grenswerk)
  • Dagpas zaterdag €25,-
  • Dagpas zondag €20,-

Op vertoon van je polsbandje krijg je op de andere locaties van het LFF, een door hun bepaalde korting.

N.B. De Dagpas is niet geldig voor de workshops van Cinesud op zaterdag 12 januari in Domani en de LFF filmquiz op zondagmiddag 13 januari.

Limburgs Museum

Tickets voor de voorstellingen in het Limburgs Museum zijn te koop aan de kassa van het Limburgs Museum en via https://bit.ly/2Qtjprs

City Cinema

Tickets voor de voorstellingen bij City Cinema zijn te koop aan de kassa van City Cinema en via www.citycinema.nl.

Poppodium Grenswerk

Tickets voor de openingsavond bij poppodium Grenswerk kosten €9,- (incl. 1 consumptie) zijn verkrijgbaar online en aan de kassa van Filmtheater DNS en via www.grenswerk.nl

Opgaves voor de LFF Filmquiz verlopen enkel via nina@ninabellen.nl

 

We zien jullie graag op de derde editie van het Limburg Film Festival!

Prijsuitreiking

Het Limburg Film Festival is een competitief festival. Op zondagavond worden de prijzen uitgereikt, tevens de afsluiting van het festival. De volgende prijzen zijn te winnen:

* Beste Speelfilm Kort (korter dan 40 minuten).
* Beste Speelfilm Lang (langer dan 40 minuten).
* Beste Documentaire Kort (korter dan 40 minuten).
* Beste Documentaire Lang (langer dan 40 minuten).

* Aanmoedigingsprijzen Beste Jonge Limburgse Maker, jonger dan 30 jaar oud in elke categorie
* Servaas Huysprijs (beste amateurfilm).

Meer over de prijsuitreiking

Een ambitieus filmfestival als ode aan de Limburgse film en haar makers.