Nieuws

Vacature: Bestuursleden gezocht voor Stichting Limburg Film Festival

03-10-2023

Het Limburg Film Festival (LFF) is op zoek naar enthousiaste en gedreven bestuursleden (V/M) om ons team te versterken. Ben jij geïnteresseerd in de wereld van film, festivalorganisatie, of heb je specifieke expertise in juridische zaken of accountancy? Dan willen we graag met jou in gesprek komen.

Over het Limburg Film Festival

Het Limburg Film Festival is een jaarlijks terugkerend evenement met Venlo als epicentrum. Na zeven succesvolle edities is het festival niet meer weg te denken in het Limburgse filmlandschap. Het festival brengt de Limburgse film en haar makers onder de aandacht, van amateurfilms en filmeducatietrajecten tot videokunst en professionele producties. Het LFF draagt bij aan een bloeiende Limburgse film-infrastructuur en verbindt professionals, amateurs en opkomende talenten.

Onze Partners en Ondersteuners

Het LFF wordt ondersteund door belangrijke partners zoals de provincie Limburg, gemeente Venlo, Cultuurregio Noord – Limburg, Prins Bernard Cultuurfonds en het VSB fonds. Daarnaast werken we samen met toonaangevende instellingen zoals Filmtheater De Nieuwe Scène, Regionale omroep L1, het Limburgs Museum, Museum van Bommel van Dam, Bibliotheek Venlo en CineSud.

Bestuursfuncties

Om onze organisatie efficiënt te laten functioneren, zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden. We zoeken specifiek naar:

  • Voorzitter: Als voorzitter geef je leiding aan het bestuur en ben je het gezicht van de organisatie naar buiten toe. Je hebt een passie voor film en festivalorganisatie.
  • Secretaris: Als secretaris ben je verantwoordelijk voor de administratieve taken en het bewaken van de agenda van het bestuur.
  • Bestuurslid Juridische Zaken: Heb je ervaring in juridische zaken en wil je bijdragen aan de groei van het LFF? Dan is deze rol iets voor jou.
  • Bestuurslid Accountancy: Als bestuurslid met een achtergrond in de accountancy lever je waardevolle financiële expertise aan onze organisatie.

Jouw Kwaliteiten

Affiniteit met film en festivalorganisatie is een pluspunt, maar geen vereiste. We moedigen diversiteit aan en verwelkomen kandidaten met verschillende achtergronden en kwaliteiten. Als je denkt dat jouw unieke vaardigheden ons stichtingsbestuur kunnen versterken, aarzel dan niet om dit te delen.

Wat Bieden Wij?

Een bestuursfunctie bij het LFF is onbezoldigd, maar onkosten worden uiteraard wel vergoed. Je krijgt de kans om betrokken te zijn bij een boeiend cultureel evenement en bij te dragen aan de ontwikkeling van de Limburgse filmindustrie.

Interesse?

Heb je interesse in een van deze bestuursfuncties of wil je meer informatie? Neem dan contact op met:

Voorzitter Jef Caelen (jefcaelen@limburgfilmfestival.nl)

Een filmfestival als ode aan de Limburgse film en haar makers.