LFF Filmquiz

Wie sprak de bekende quote ``I'll be Back`` uit? Hoe heet het personage van Huub Stapel in 'De Lift'? In welk vervoermiddel speelt de korte film 'Asnacht' zich af?

Zondag 10 Oktober 2021 – 14:30 – 18:00 uur
De LFF Filmquiz door Jan Salden en Hay Joosten

Wat weet jij van film? Wil jij je filmkennis met anderen meten? Wil jij een leuke vermakelijke middag met veel filmweetjes en kijkfragmenten, dan is de filmquiz wat voor jou! Spannend, amusant en leerzaam.

Traditioneel  organiseerden de samenwerkende Limburgse  filmhuizen (LFC) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg  elk jaar onder de naam “Het Grote Weten” een nationale filmquiz. Op die quiz streden dan  tientallen deelnemers om de titel “Filmkenner van het jaar”. Het Limburgs Film Festival heeft deze traditie weer in ere hersteld en na een succesvolle editie in 2020, zal de filmquiz nu als extra activiteit worden georganiseerd. Jan Salden en Hay Joosten zijn al druk bezig met het formuleren van vragen en het uitzoeken van kijkfragmenten. Dit jaar kun je je als viertal inschrijven en strijden om de eerste plek!

De quizformat ziet er als volgt uit. Er zijn in totaal 52 vragen. Daarvan zijn 20 kijkfragmenten en 1 filmmuziekvraag.  Tussen die vragen zitten ook 3 connaisseursronden die bestaan uit een cluster van 5 vragen met een stijgende moeilijkheidsgraad. Daarmee zijn ook een stijgend aantal punten te verdienen. De vragen komen uit films van over de hele wereld. Zowel mainstream als arthouse. Het zijn vragen over klassiekers, nieuwe films, filmstromingen, filmgenres  enz.  Een leuk middagje filmkijken en raden. Geef je op en doe mee.

De filmquiz vindt plaats op zondag 10 oktober in filmtheater De Nieuwe Scene en begint om 14:30 (inloop vanaf 14:00 uur) en eindigt om 18:00 uur. De kosten per team bedragen €20,-

Deelnemende teams kunnen zich opgeven via deze link.

Een ambitieus filmfestival als ode aan de Limburgse film en haar makers.