LFF Filmquiz

Uit welke film komt de bekende quote ``Toto, I've a feeling we're nog in Kansas anymore.``? Welke regisseur maakte de documentaire 'Bewakers van Bemelen'? Welk apparaat speelt een grote rol in de korte film 'Schaduwjager' van Nicole Jachmann?

Op zondag 24 april is het weer zover: het Limburg Film Festival organiseert voor de vierde keer de énige échte LFF Filmquiz, samengesteld door onze filmexperts Hay Joosten en Jan Salden.

Ben jij een échte filmkenner of doe je maar alsof? Je hebt in je leven vast heel wat films gezien, maar hoeveel onthoud je daarvan? Wat weet je over de Limburgse filmcultuur? Test je kennis bij de LFF Filmquiz 2022, een leuke vermakelijke middag met veel filmweetjes en kijkfragmenten. Spannend, amusant en leerzaam.

Het “quizformat” ziet er als volgt uit. Er zijn in totaal 52 vragen. Daarvan zijn 20 kijkfragmenten en 1 filmmuziekvraag.  Tussen die vragen zitten ook 3 connaisseursronden die bestaan uit een cluster van 5 vragen met een stijgende moeilijkheidsgraad. Daarmee zijn ook een stijgend aantal punten te verdienen. De vragen komen uit films van over de hele wereld. Zowel mainstream als arthouse. Het zijn vragen over klassiekers, nieuwe films, filmstromingen, filmgenres  enz.  Een leuk middagje filmkijken en raden….en…

…Natuurlijk zijn er diverse mooie prijzen te winnen!

Je kunt je aanmelden individueel, of met een groep van maximaal 4 personen via info@nieuwescene.nl. Deelname: €5,- p.p.

 Je kunt die dag ook langskomen en je aanmelden als deelnemer of gewoon meekijken voor de spanning!


LFF Filmquiz: zondag 24 april van 13:00 tot 16:30 uur bij Stek (Begijnengang 2, 5911 JL Venlo)

Meld je hier aan

Een ambitieus filmfestival als ode aan de Limburgse film en haar makers.