Lang Laeve ‘t Laeve!

De voorstelling LANG LAEVE ’T LAEVE! van het Limburgs Museum voert je mee door de sleutelmomenten uit ons leven. De basis bestaat uit oude filmbeelden uit Limburg. Daarmee zijn de Limburgse muzikanten-schrijvers Ton Engels, Frans Pollux en Mike Roelofs aan de slag gegaan. Zij reageren op wat we zien, en voegen er een laag aan toe. Vervolgens heeft het museum de liedjes van Engels ingekleurd met op maat gemaakte beeldmontages.

Ieder jaar toont het Limburg Film Festival het beste dat de actuele filmproductie in onze provincie te bieden heeft. Je ziet er korte films, documentaires en speelfilms met Limburg als verbindende schakel. Limburg kent een rijke filmcultuur, met nationaal doorgebroken makers die hier opgroeiden en nieuwe generaties die aan de weg timmeren. De bakermat van die filmcultuur is terug te vinden in de collecties van het Limburgs Museum. Daarom geeft het museum ieder jaar een bijzonder kijkje in dat filmverleden van Limburg.

Voor LANG LAEVE ’T LAEVE! op 23 april werkt het museum samen met drie Limburgse cultuurmakers. Ton Engels maakte speciaal voor LANG LAEVE ’T LAEVE! gloednieuwe songs in zijn Pannings dialect, Frans Pollux schreef als verteller verbindende teksten en pianist-componist Mike Roelofs maakte nieuwe filmmuziek. In de songs van Engels passeert het leven op microniveau, en de snel veranderende wereld om ons heen krijgt een extra laag mee in de teksten van Pollux. Roelofs is verantwoordelijk voor pakkende soundscapes.


Voorstellingen: 23 april om 17:00 uur (première) en 20:00 uur in Theater de Maaspoort
Lengte voorstelling: 60 minuten
Bestel je tickets hier