FILMinuut

Inzenden van 22 april t/m 31 mei 2023
Event: vrijdag 2 juni 2023 – 20:00 uur
FILMinuut

De FILMinuut: een unieke en zeer toegankelijke filmwedstrijd in Nederland. Het Limburg Film Festival organiseert dit jaar dit leuke event voor de eerste keer.

FILMinuut is een knock-out wedstrijd voor films die precies 1 minuut (60 seconden) duren. Het thema/onderwerp voor de film mag door de deelnemers zelf bepaald worden. Van grappige bloopervideo, documentaire tot fictie, alles is mogelijk zolang de film 1 minuut lang is. Er is geen professionele opnameapparatuur nodig, de film mag b.v. met een telefoon opgenomen zijn. Deelname is gratis en inschrijven kan tussen 22 april en 22 mei 2023. Daarna kiest de vakjury de beste 32 films uit voor de finale avond op vrijdag 2 juni 2023. De overige films worden ook vertoond die avond, maar doen niet mee voor de prijzen. 

Tijdens de finale knock-out rondes zullen er steeds 2 films vertoond worden. Het publiek kiest dan welke film doorgaat naar de volgende ronde. Uiteindelijk blijft er 1 film over die zich winnaar mag noemen van FILMinuut en naar huis gaat met geweldige prijzen!

De winnaar van de FILMinuut-competitie ontvangt een officiële Limburg Film Festival trofee, 1 minuut gratis winkelen bij Jumbo Benders Venlo en een cheque, ter waarde van € 150,-, die te besteden is bij Foto Kino Linders.
Venlo partners stelt daarnaast voor FILMinuut een extra prijs beschikbaar voor de film die is opgenomen in de gemeente Venlo: een geheel verzorgd weekendje weg in Venlo!

Dit zijn de belangrijkste regels:

 • Een film moet 1 minuut / 60 seconden duren (incl. eventuele geluiden, titels en aftiteling). 
 • Deelnemen kan slechts met 1 zelfgemaakte film (deelnemer is de houder van alle auteursrechten).
 • De film moet horizontaal (in landscape) zijn opgenomen.
 • Films met schokkende of aanstootgevende beelden en/of taal worden uitgesloten van deelname.

Bekijk het complete reglement voor FILMinuut hier.

 

In het kort: FILMinuut

 • Start inzendtermijn: zaterdag 22 april 2023
 • Deadline inzendtermijn: woensdag 31 mei 2023
 • FILMinuut Live-Event: vrijdag 2 juni om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
 • Locatie Live-Event: Theater De Maaspoort – Piet Kingma zaal
 • Inschrijven: via inschrijfformulier hieronder.

  Om je inschrijving af te ronden stuur je jouw FILMinuut-film per email naar filminuut@limburgfilmfestival.nl .

  Samenwerking met L1
  In samenwerking met onze partner regionale omroep L1 zal er rondom het festivalweekend een programmering over het Limburg Film Festival worden uitgezonden. Wij verzoeken u om door het selecteren van uw antwoord, al dan niet toestemming te geven voor de hieronder aangegeven zaken:

  - Mijn inzending mag eenmalig vertoond worden op omroep L1 gedurende de periode van het festival. (de film zal NIET worden opgenomen in de online database van de omroep).
  JANEE

  - Foto's en/of filmpjes, die in opdracht van het bestuur van de Stichting Limburg Film Festival gedurende het festival worden gemaakt, mogen vertoond worden op de diverse kanalen van omroep L1 en andere media voor de periode van het jaar van het filmfestival.

  JANEE

  Zoals reeds vermeld (en door u geaccordeerd) in het reglement kan het Limburg Film Festival in ieder geval fragmenten of een trailer van uw inzending meenemen in de Tv-programmering op L1.

  Privacy
  De Stichting Limburg Film Festival gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens die aan ons ter beschikking zijn gesteld. De Stichting LFF houdt zich aan de toepasselijke wet- en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  Wij hebben een privacyverklaring opgesteld die u kunt vinden op onze website www.limburgfilmfestival.nl. Gelet op onze privacyverklaring verzoeken wij u om door het aankruisen van het hokje met akkoord, toestemming te geven voor de hieronder aangegeven gegevensverwerkingen:
  - Het verwerken van de gegevens van het inschrijfformulier en het bewaren hiervan vanaf het moment van inschrijving tot en met het jaar van het filmfestival.
  - Publiceren van foto’s en/of filmpjes die in opdracht van het bestuur van de Stichting Limburg Film Festival worden gemaakt op onze website en social media voor de periode van het jaar van het filmfestival.
  - Het publiceren van de uitslag op onze website en het bewaren van de uitslag gedurende de periode dat de Stichting Limburg Film Festival bestaat.

  Ik ben akkoord met hetgeen hierboven is opgesomd.
  Indien u hiermee niet akkoord bent, kunnen we u helaas niet inschrijven voor het filmfestival.

  Wij verzoeken inschrijvers akkoord te gaan dat wij u voor het volgende filmfestival benaderen en daarvoor uw (e-mail)adres gebruiken. Voor akkoord

  Minderjarigen
  Indien u zich als minderjarige wenst te registreren, dient u hiertoe expliciete toestemming van uw ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger te overleggen.

  Een ambitieus filmfestival als ode aan de Limburgse film en haar makers.