Aan het woord…

Limburg Film Festival, editie zes.

Met de zesde editie van het Limburg Film Festival krijgt dit festijn langzamerhand een vaste plek op de jaarlijkse culturele agenda van Limburg.

Afgelopen jaar was ons filmfestival een van de weinige evenementen, die ondanks alle beperkingen door de regelgeving rond ‘corona’, toch op een fraaie manier gestalte heeft gekregen.

Dat gebeurde in een aangepaste vorm, waarin we met gewaardeerde medewerking van L1 toch de filmliefhebbers in groten getale hebben weten te bereiken ondanks alle beperkingen van dat moment.

Gelukkig lijken we inmiddels weer in een situatie te komen, waarin we de toeschouwers weer in het theater kunnen laten genieten van de opbrengsten van onze Limburgse filmcultuur.

De organisatie is erin geslaagd een kwalitatief hoogwaardig programma samen te stellen waarin film natuurlijk de hoofdrol speelt in een aanbod van gevarieerde professionele producties.

De verbreding van het aanbod, de uitbreiding van de locaties met activiteiten en de toename van het aantal dagen waarop we toeschouwers willen verwelkomen zijn kenmerkend voor de ontwikkeling en de ambitie van het Limburg Film Festival.

In de komende jaren willen we er naar streven om dit jaarlijks filmfeest verder te laten uitgroeien naar een van de culturele hoogtepunten van Limburg en in toenemende mate willen we dat ook buiten onze provincie uitstralen.

We leggen de lat dus hoog, maar het bestuur van de Stichting Film Festival Limburg heeft er alle vertrouwen in, dat het organiserend team, onder leiding van festivaldirecteur Bart Hölscher, die ambitie in de komende periode zal weten waar te maken.

Overtuigt u zich er zelf van ons enthousiasme en de mooie ontwikkeling van ons festival en geniet van het mooiste dat Limburg u op het doek kan voorschotelen!

 

Namens het bestuur van de Stichting Limburg Film Festival,

Jef Caelen, voorzitter.

Een ambitieus filmfestival als ode aan de Limburgse film en haar makers.