Special – Beleefweek Limburg 2021

Maandag 27 September 2021 – 20:15 uur
Parels van de Peel met Jos van de Kerkhof en Jap Smits

LFF Special: Maandagavond 27 september vertonen wij in het kader van de Beleefweek Limburg, de natuurdocumentaire ‘Parels van de Peel’ van Han Meeuwsen en Jarno van Bussel.

Schoonheid, rust en ruimte & een rijkdom aan leven. De Parels van De Peel laat de schoonheid zien van drie ooit aaneengesloten hoogveengebieden: Nationaal Park De Groote Peel, de Mariapeel en de Deurnese Peel. In deze, door het veen slecht toegankelijke gebieden heerst een rust die nog zelden te vinden is in de natuur, wat zich uit in een rijkdom aan leven.

Heb je wel eens de Gladde Slang gezien, de Blauwborst of de Das? Het gebied biedt veel veiligheid voor vele trekvogels.

Parels van de Peel is een vervolg op de succesvolle film De verborgen wereld van de Strabrechtse Heide. Han Meeuwsen, natuurfilmer, is met de productie gestart, m.m.v. Staatsbosbeheer. Na zijn overlijden op 28 juli 2017 heeft Jarno van Bussel, opgegroeid in de Peel, de film afgerond.

Bij de vertoning zijn Jos van de Kerkhof en Jap Smits aanwezig zijn. Jap is gepensioneerd boswachter en kent de Pelen erg goed. Zowel Jos als Jap zijn zeer betrokken geweest bij het maken van de film. Moderator is Jan Slaats, van IVN Meijel

De film heeft tijdens het Limburg Film Festival 2021 de award voor ‘Beste Amateurfilm’ gewonnen.

Beleefweek Limburg

Tijdens Beleefweek Limburg kun jij het bijzondere Limburgse Landschap beleven. Dit jaar kan dat voor het eerst in beide Limburgse provincies, in Nederland én België. Het thema van 2021 is: “Gezonde landschappen, gezonde Limburgers”. Kom ook langs en proef de streekproducten, verwonder je over de vergezichten en geniet van sport en spel.  Momenten om mooie nieuwe herinneringen te laten ontstaan. Diverse organisaties in Nederlands en Belgisch Limburg organiseren tijdens de Beleefweek dagelijks vele activiteiten in en rondom de prachtige natuur in Limburg. Voor ieder wat wils!

Programma: Parels van de Peel

  • Wanneer: maandag 27 september
  • Aanvang: 20:15 uur
  • Locatie: Filmtheater De Nieuwe Scene, Nieuwstraat 13, 5911 JS Venlo
  • Ticketprijs: € 7,00
  • Info en Tickets te verkrijgen via de website: www.nieuwescene.nl
  • Tel 077 – 3518183

Een ambitieus filmfestival als ode aan de Limburgse film en haar makers.