DE AVONTUREN VAN PIETJE BELL (1964)

poster1

Zondag 14 januari - 13.45 uur

DE AVONTUREN VAN PIETJE BELL (1964)

KLIK HIER VOOR TICKETS

Speelfilm – 85 min

Regie: Henk van der Linden
Genre: Komedie

Eerbetoon aan de Limburgse pionier van de Nederlandse jeugdfilm: Henk van der Linden (92).

Verhaal
Pietje Bell, de zoon van schoenmaker Bell is een echte kwajongen, al meent hij het niet kwaad. Zijn goede bedoelingen veroorzaken echter vaak veel overlast en wekken de woede bij de buren en de politie. Samen met zijn boezemvriendjes Peentje en Engeltje raakt Pietje regelmatig verzeild in allerlei avonturen.

Regisseur Henk van der Linden
Van der Lindens impact op de Nederlands jeugdfilm mag niet onderschat worden. Tussen 1943 en 1984 was zijn bedrijf Rex Film verantwoordelijk voor 37 lange speelfilms, waaronder geliefde titels als Sjors van de rebellenclub(1955), De avonturen van Pietje Bell (1964) en Billie Turf, het dikste studentje ter wereld (1978). Het maakte hem officieel de meest productieve cineast van Nederland en de vader van de jeugdcinema. Nieuwe avonturen van Dik Trom staat in het Guinness Book of Records als de langst lopende Nederlandse speelfilm ooit: deze titel draaide achtentwintig jaar onafgebroken in een of meerdere theaters.

Van der Linden regisseerde, schoot en monteerde zijn films zelf. Vaak gebruikte hij daarbij zijn woonplaats Thull in Zuid-Limburg als decor, en keerde dezelfde acteurs terug.

Avonturen van Pietje Bell, De2 Avonturen van Pietje Bell, De5