Events

BYOB – Bring Your Own Beamer

10 Januari 2020 • 20.00 – 00.00 u. • Voormalig van Bommel van Dam gebouw, Deken van Oppensingel 4 • 5911 AD Venlo • (Vlakbij station Venlo)

Bring Your Own Beamer is een wereldwijde tentoonstelling voor één avond die voor het eerst neerstrijkt in Venlo. Het concept komt van kunstenaar Rafaël Rozendaal. Voor het eerst vertoond in Berlijn (2010) en ondertussen honderden malen georganiseerd o.a. in steden als Sao Paulo, Beijing, New York, Basel en Parijs. In het kader van talentontwikkeling en verbinding biedt het Limburg Film Festival met BYOB een podium aan studenten in Kunst, Media, Film en Design. Tijdens deze avond vormen de muren van het voormalig van Bommel van Dam gebouw het canvas voor hun projecties.

Verwacht experimentele visuele bombast, interactieve videokunst, audiovisuele stunts, minimalistische installaties, poëtische avant-garde en fabelachtige animaties. Van technische hoogstandjes tot low-tech en DIY uitspattingen. The sky is the limit, mis het niet!

Voor meer informatie neem contact op met: karin@limburgfilmfestival.nl

Gedeelde oorlog

11 en 12 Januari 2020 •  Limburgs Museum, Keulsepoort 5 • 5911 BX Venlo • (Vlakbij station Venlo)

Beeld uit huwelijksfilm echtpaar Dortants, Waubach, 23 mei 1944 (collectie Beeld en Geluid)

‘Gedeelde oorlog’ vertelt over Limburg en Limburgers in de oorlogsjaren, bevrijdings- en wederopbouwperiode. De voorstelling verbeeldt, letterlijk en figuurlijk, de menselijke maat in de jaren 1939 – 1949, tegen het decor van chaotische en turbulente wereldontwikkelingen. Hoe raken dramatische gebeurtenissen het leven van burgers? En ook: hoe laat dat leven zich soms niet storen door diezelfde tumult?

Het verhaal wordt verteld aan de hand van prachtig filmarchiefmateriaal, tijdgebonden radiofragmenten en nieuw geschreven muziek (Ton Verhiel) en teksten (Frans Pollux), die live worden uitgevoerd. Het beeld- en geluidmateriaal komt uit de collecties van het Limburgs Museum, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en L1.

Voor meer informatie kijk je op de website van het Limburgs Museum

Een ambitieus filmfestival als ode aan de Limburgse film en haar makers.