Events

Cine/Talk: Leon Verdonschot

Cine/Talk is een nieuw event-type dat filmliefhebbers en -makers samenbrengt in een interactieve en inspirerende setting. Stel zelf je vraag aan toppers uit de nationale en internationale filmwereld en leer, verwonder en raak geïnspireerd door de wondere wereld van film in al haar vormen.

Tijdens deze tweede editie van het Limburg Film Festival gaan we het gesprek aan met creatieve duizendpoot Leon Verdonschot. Als journalist, schrijver, (radio)programmamaker en regisseur, is hij veel bezig met journalistiek en de wereld om hem heen. Tijdens het Limburg Film Festival gaat zijn nieuwe documentaire Het Schoonmakersparlement in première (deze wordt aansluitend om 20.00 uur vertoond). We gaan met Leon in gesprek over zijn werk als documentairemaker, journalist en de wereld van kunst en muziek.

Cine/Talk wordt georganiseerd door Cinesud i.s.m. het Limburg Film Festival.

Cine/Master: Rob Hodselmans – Cinematografie

Cine/Master is een event voor filmliefhebbers en filmmakers waarin een topper uit het vak je alle inzichten geeft in zijn of haar vakgebied door middel van een Master-talk. Ook kun je zelf je vragen stellen aan de gast!

Dit jaar is is Rob Hodselmans te gast, misschien wel de beste cameraman van Nederland! Rob Hodselmans gaat aan de hand van fragmenten in op de rol van cinematografie in zijn werk, waarin emotie belangrijk is. Rob heeft ervaring op zowel fictie-, documentaire- als commercial-gebied en vertelt je dan ook alles wat je wilt weten. Ook gaat hij in op zijn nieuwe documentaire ‘Nao ‘t Zuuje’, de openingsfilm van het LFF.

Aansluitend aan de CineMaster, na een korte pauze, wordt ‘Nao ‘t Zuuje’ vertoond.
Cine/Talk wordt georganiseerd door Cinesud i.s.m. het Limburg Film Festival.

Een ambitieus filmfestival als ode aan de Limburgse film en haar makers.