Events

Coaching|Script: Ibo Karatay

Ben je bezig met een korte film (fictie) en kun je nog gerichte hulp gebruiken bij het doorontwikkelen van je script? Meld je dan aan voor de script coaching tijdens het Limburg Film Festival. Ibo Karatay, onder meer dramaturg bij Rinkel Film en zelf ook filmmaker en producent, helpt je in een persoonlijke sessie snel en gericht vooruit. Meld je voor 4 januari 15.00 uur aan via events@cinesud.nl

Aanleveren bij aanmelding:

  • tagline, logline, synopsis, (kort) treatment
  • beoogde speelduur, format, genre en overige kerngegevens
  • motivatie/regievisie van max. 2 pagina’s
  • concrete (hulp)vragen voor de coaching

Totaal 5 pagina’s aanleveren als één PDF met als bestandsnaam: filmplan_(naam deelnemer) (hiervoor zijn gratis online tools: pdfmaken, combinepdf etc.).
Stuur eveneens je script mee (maximaal 15 paginas), welke Ibo tot in detail zal voorbereiden voor de coaching. Per deelnemer is 60 minuten gereserveerd. Maximaal 3 deelnemers. Je ontvangt uiterlijk een week na het insturen van je plan bericht of je pla is geselecteerd voor deelname.

Kosten: € 45,00 (excl. BTW)

Deze coachingsessie wordt georganiseerd door Cinesud i.s.m. het Limburg Film Festival.

Coaching|Financiering: Ibo Karatay & Guido Franken

Werk je momenteel aan een plan voor een film, animatie of documentaire, maar weet je niet waar je moet beginnen met je financiering of zoek je een frisse blik op je begroting en dekkingsplan? Kom dan naar de coachingsessie financiering tijdens het Limburg Film Festival. Producent Ibo Karatay en Limburg Film Commissioner Guido Franken geven je in een één-op-één gesprek (nieuwe) invalshoeken, advies en tips & tricks. Per deelnemer is 20 minuten gereserveerd. Meld je voor 4 januari 15.00 uur aan via events@cinesud.nl

Aanleveren bij aanmelding:

  • tagline, logline, synopsis, (kort) treatment / omschrijving van je idee
  • beoogde speelduur, format, genre, thema’s en overige kerngegevens
  • motivatie/regievisie van max. 2 pagina’s
  • begroting en dekkingsplan (voor zover relevant)
  • concrete (hulp)vragen voor de coaching

Totaal 5 pagina’s aanleveren als één PDF met als bestandsnaam: filmplan_(naam deelnemer) (hiervoor zijn gratis online tools: pdfmaken, combinepdf etc.).

Kosten: € 15,00 (excl. BTW)

Deze coachingsessie wordt georganiseerd door Cinesud i.s.m. het Limburg Film Festival.

LFF Film Quiz

Op 13 januari 2019 wordt er bij Grenswerk voor het eerst de ‘Limburg Film Festival Filmquiz’ georganiseerd. Een filmquiz over de Limburgse Film cultuur, die rijker is dan je ooit had kunnen denken. Ga mee op ontdekkingstocht en test je kennis.

Natuurlijk zijn er mooie prijzen te verdienen!

Je kunt je aanmelden in een groep van maximaal 4 personen per groep via nina@ninabellen.nl. Kosten voor de Limburg Film Festival Filmquiz zijn € 5,00 per persoon.

Wanneer: 13 januari, 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Eetcafé Grenswerk

Shortcutz Audience Award

In Amsterdam vindt jaarlijks het Shortcutz festival plaats. Wekelijks worden er internationale en nationale korte films geselecteerd die beoordeeld worden door het aanwezige publiek en een professionele jury. Elke maand kent een winnaar. Deze winnaars worden tijdens de finale wereldwijd vertoond aan een internationaal publiek.

Het Limburg Film Festival in Venlo is een van de locaties waar de zeven films exclusief vertoond zullen worden. Maak kennis met een bijzondere topselectie van korte films: Bullet Time, Sjaaks vrouw is dood, dus hij moet iets zeggen, Girls on a Mission, Otherland, Hitchcock Hitchcock, Spark en Kali Chronia.

Na afloop wordt het publiek gevraagd te stemmen op de beste kort film. Het resultaat van alle stemmingen, de Mr. Zee Audience Award, zal worden bekendgemaakt tijdens het 6de Shortcutz Amsterdam Annual Awards – op 20 januari om 20:00 u. in EYE 1 (Nederlands Film Museum).

Wanneer: 12 januari, 14.00 – 15.30 uur
Locatie: Domani | GRATIS TOEGANG

Fake News

“Doe je mee met ons project ‘FakeNews?”

Om een antwoord te krijgen op die vraag wordt tijdens een infomeeting voor leerkrachten in het basisonderwijs en speciaal onderwijs het project ‘FakeNews’ besproken. Instellingen/organisaties presenteren hun ervaringen en/of aanbod. De Bibliotheek Venlo vertelt over hun aanbod. Impuls Tegelen (Voortgezet Speciaal Onderwijs) deelt ervaringen over het project FakeNews in 2018 en worden ervaringen elders in het primair onderwijs gedeeld. Feel2B Media licht ons in over de mogelijkheden hoe leerlingen op een creatieve manier met het thema ‘FakeNews’ middels inzet van het medium film aan de slag kunnen gaan. En er is informatie over de subsidieregeling Mediakunst- en Erfgoededucatie (want, hoe betalen we dit?).

Wanneer: 10 januari, 16.00 uur
Locatie: Filmtheater De Nieuwe Scène

Kijken bij de Buren

Het kloppend hart van de Nederlandse filmindustrie bevind zich in de randstad. Veel dichterbij, in Nordrhein Westfalen, ligt het Duitse epicentrum van de filmindustrie. Via Cinesud en Docfest Maastricht zijn de eerste lijnen gelegd tussen Limburgse en Duitse filmmakers.

Om deze uitwisseling uit te breiden naar het publiek is filmtheater de Nieuwe Scène een samenwerking aangegaan met Hitch Kino in het Duitse Neuss. Komend jaar zal deze samenwerking gestalte krijgen door een uitwisseling van films uit elkaars regio. Limburgse films gaan naar Nordrhein Westfalen en andersom. En de filmmakers reizen met hun films mee om in gesprek te gaan met het publiek en met collega filmmakers.

Op het Limburg Film Festival vindt de ‘kick-off ’ plaats. We trakteren onze Duitse gasten op “Het zijn maar Duitsers” de winnende LFF film van vorig jaar van regisseur Bart Hölscher en onze buren nemen de film “Klasse Deutsch” mee van Florian Heinzen-Ziob.

Wanneer: 12 januari, 18.00uur – 21.00 uur
Locatie: Domani | GRATIS TOEGANG

Vier Rakkers en een Oude Jeep

Voorstelling speciaal voor mensen met dementie en hun naasten.

Hilarische speelfilm over een boer en zijn strijd tegen een hebzuchtige makelaar. Oom Joris, een arme schoenmaker, en zijn vrouw Marie ontvangen bericht van de notaris dat zij een boerderij in Limburg hebben geërfd. Er is echter een hypotheek op de bezitting, afgegeven door makelaar Bol. En Bol heeft plannen: hij weet dat op de landerijen die bij de boerderij horen, een nieuwe mijn zal komen, waardoor de grond enorm veel waard voort. Bol bewerkt Oom Joris de boerderij te verkopen, maar die weigert. Na zijn verhuizing naar de boerderij loopt de spanning hoog op. De kinderen Jessie en Jos en de Duitse herdershond Tarzan schieten te hulp.

Vier rakkers en en oude jeep werd uitgebracht onder de slagzin ‘Een film vol kolder en kattekwaad’. Het was de tiende jeugdfilm van Henk van der Linden, de Limburgse pionier van de Nederlandse kinderfilm. Van der Linden maakte tussen 1952 en 1985 38 lange speelfilms, veelal gebaseerd op bekende kinderboeken en stripverhalen zoals ‘De avonturen van Dik Trom’, ‘Sjors en Sjimmie’ en ‘Billy Turf’. Van der Lindens films staan bekend als oer-Hollandse kluchten, met volop slapstick, actie en achtervolgingen. De deugd wordt beloond, het kwaad gestraft: de boeven krijgen altijd op hun donder van de jonge, goed geluimde helden.

Wanneer: 13 januari, 15.00 – 16.45 uur
Locatie: Limburgs Museum

Een ambitieus filmfestival als ode aan de Limburgse film en haar makers.