Over het festival

12-13-14 januari 2018:  Limburg Film Festival

Op 12-13-14 januari 2018 zal voor de tweede keer het Limburg Filmfestival (LFF) plaatsvinden. Dit weekend zal geheel in het teken staan van de Limburgse film.

Limburg heeft een rijke filmcultuur, met makers die nationale en internationale faam genieten. En er komt een sterke nieuwe lichting aan, mede gevormd door initiatieven zoals Cinesud en het Limburgs Filmfonds. Kortom, de Limburgse filmsector staat in bloei en dat verdient aandacht. Door Limburgse films te bundelen in een ‘Showcase’ filmfestival krijgen ze een groot, nieuw podium. Het Limburg Filmfestival is er om de beste Limburgse films zichtbaar te maken.

lff-geel
locatie-collage

Filmtheater De Nieuwe Scene (Venlo)

Het Limburg Film Festival is een initiatief van Ruud Lenssen en Anita Smeets van Filmtheater De Nieuwe Scene in Venlo. Het Filmtheater staat bekend om het draaien van kwaliteitsfilms en het ondersteunen van (regionaal) talent en zal als festivalhart fungeren.

Cinesud

CineSud is hét filmplatform van Limburg. Deze regio is een fantastische filmlocatie en er is veel talent aanwezig. We helpen dat talent verder te ontwikkelen, we brengen makers en publiek samen en we organiseren voortdurend evenementen, voor filmtalent én voor filmliefhebbers. Het is belangrijk dat alle facetten, alle disciplines en makers en publiek samenkomen en proeven van alle mogelijkheden die deze regio biedt. En dat is precies waar CineSud zich voor inzet, dag in dag uit. We participeren dan ook graag als actieve partner in het Limburg Film Festival, ook omdat we samenwerking en krachtenbundeling centraal stellen. Filmtheater De Nieuwe Scène is een waardevolle partner voor de Limburgse filmwereld.

Tickets

Tickets voor het LFF zijn te koop aan de kassa van Filmtheater De Nieuwe Scene en online via www.limburgfilmfestival.nl en www.nieuwescene.nl.

Tickets voor de voorstellingen in het Limburgs Museum zijn te koop aan de kassa van het Limburgs Museum en via www.limburgsmuseum.nl

Tickets voor de voorstellingen bij City Cinema zijn te koop aan de kassa van City Cinema en via www.citycinema.nl.

Een filmticket kost € 8,50. Alleen leden van Cinesud en Filmtheater De Nieuwe Scene krijgen korting en betalen slechts € 6,50. Een passe-partout kost € 30,- waarmee je dus het hele festival lang onbeperkt naar de film kan. Events zijn uitgesloten. De prijsuitreiking is gratis toegankelijk, reserveren is wel noodzakelijk.

We zien jullie graag op de tweede editie van het Limburg Film Festival!

Meer over het Passe-Partout

Prijsuitreiking

Het Limburg Film Festival is een competitief festival. Op zondagavond worden de prijzen uitgereikt, tevens de afsluiting van het festival. De volgende prijzen zijn te winnen:

* Beste Film (ongeacht genre) langer dan 40 minuten.
* Beste Korte Film (ongeacht genre) korter dan 40 minuten.
* Aanmoedigingsprijs Beste Jonge Limburgse Maker, jonger dan 30 jaar oud.

 

Meer over de prijsuitreiking

Een ambitieus filmfestival als ode aan de Limburgse film en haar makers.